Pályázatok

EGYH-ESZK-18-0032 Pályázat

Magyarország Kormány az EGYH-ESZK-18-0032 számú pályázatában támogatta a Pécsi Zsidó Hitközséget. Az elnyert támogatás összege 2 000 000 Ft.

Az egyházi célra használt biztonságos működtetésű személygépkocsi vásárlása önerőből nem lett volna lehetséges egy kis közösség számára, a támogatásból ennek beszerzését terveztük. A személygépkocsi szükséges a MAZSIHISZ-szel való kapcsolattartáshoz, oktatási helyszínekre való jutáshoz, illetve az egyházunk fenntartásában működő Dr. Szántó László Szeretetotthon ügyintézése kapcsán szükséges szakmai utazásokhoz.

Így sikerült beszereznünk a PWS 311-es forgalmi rendszámú fekete Suzuki Vitara autónkat.

 

 

Mint a MAZSIHISZ alelnöke a gépkocsival járom a vidéki hitközségeknél, egyházi szertartásokon, emléküléseken és megbeszéléseken.

A gépkocsi lehetővé teszi, hogy aktív szerepet vállaljunk a MAZSIHISZ szociális életének bővítésében. Szervezésünkben valósult meg Budapesten az első MAZSIHISZ fenntartású intézmények konferenciája az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen.

Az autó segítségével jár Schönberger András főrabbi úr vidéki oktatásra.

Számtalan szakmai konferencián és képzésen vettünk részt az elmúlt időszakban a dr. Szántó László Szeretetotthonból, mely a Pécsi Zsidó Hitközség fenntartásában működik.

 

Köszönjük Magyarország Kormányának és az EMMI-nek a támogatást.