Energiatakarékossági beruházás a Pécsi Zsidó Hitközség Szeretetotthonában

By | 2015. november 5.

A Pécsi Zsidó Hitközség 2011 decembere óta működteti ismét a Pécs, Tímár u. 5. sz. alatti épületében a Szeretetotthont. Az épületet a Hitközség 1938-ban építette, az akkori kor legmodernebb eszközeivel, funkciója akkor is a közösség idős elesett tagjai számára nyújtott ellátás volt.

A mai kor kihívása, és saját magunkkal támasztott elvárás is, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk mögött. A KEOP-4.10.0/E/12-2014-0106 sz. Energiatakarékossági beruházás a Pécsi Zsidó Hitközség Szeretetotthonában c. projektnek köszönhetően az immár dr. Szántó László Szeretetotthon névre hallgató intézményünk a legmodernebb technológiával rendelkezik:

A melegvíz ellátásunkat ezentúl napkollektor segíti, az áramot napelemekkel biztosítjuk, valamint az otthon minden fényforrását ledes világítótestekkel láttuk el. Minden régi épületnek a hőszabályozás a leggyengébb pontja, ezért a falak 15 cm-es hőszigetelést kaptak és a fűtőrendszer is teljesen átalakult. Az energiahatékonyságot növeli a külső nyílászárók teljes körű cseréje.

A fejlesztés az Európai Unió támogatásából valósult meg.

Köszönjük a lehetőséget az Európai Uniónak, Magyarország Kormányának, Pécs M.J. Város vezetésének és Országgyűlési Képviselőinek.